Coloriet is een zorginstelling voor bewoners met o.a. Alzheimer en Dementie. De diverse ruimtes zijn voorzien van sfeervolle beelden op muren en deuren. Het doel was om de bewoners zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te laten ervaren. Deuren zijn niet meer herkenbaar als deuren, maar gaan op in bijvoorbeeld een landschap. De bewoners ervaren hierdoor o.a. een buitengevoel en praten met elkaar over de bloeiende bloemen en prachtige bomen. De drang om op zoek te gaan naar een deur is minder geworden en er ontstaan meer gesprekken onderling.

Daarnaast zijn er deuren ‘herkenbaar’ voor bewoners, doordat eigen kamerdeuren met prints van voordeuren zijn beplakt. Bewoners gaan zo weer graag naar hun eigen ruimte. Ook vinden de bewoners die van het platteland komen de wanden met tulpenvelden en aardappelakkers een plek waar ze hun oude omgeving herkennen. Dit brengt een gevoel van welbevinden met zich mee.

De mensen die op bezoek komen bij familie en vrienden zijn heel positief over het resultaat. Zij ervaren dat hun dierbaren minder ‘opgesloten’ zijn en het is meer een veilige omgeving geworden, waar aandacht is voor het ‘geluk’ van de bewoners.

Onze bewoners raken geïnspireerd om in gesprek te gaan met medebewoners, dat is zo mooi’

Coloriet, DrontenJohan Alkema, Coloriet

Source wilde een ruimte inrichten, waarbij beleving en ontspanning voorop stond. Het is een ruimte geworden waar de muren bekleed zijn met een ‘bos’ behang, het plafond is voorzien van foto LED panelen met een lichte wolkenhemel en de inrichting is heel natuurlijk gehouden. In deze ruimte werken ICT-ers samen en worden klanten ontvangen. Door de ruimte is de werkhouding positief beïnvloed, de sfeer is heel prettig.

Iedereen die hier binnenkomt is verrast, ze vinden het apart en heel mooi, het geeft rust’

Source, CulemborgEmmy van de Eshof, Source

Dit accountantskantoor heeft de vide verfraaid met een foto Led panelen plafond. Als de werknemers naar hun kantoor lopen ervaren ze het prettige licht van de Led panelen. Het is een fraai geheel geworden, geeft een mooie aanblik van de trapopgang.

De kleuren beïnvloeden het algehele beeld positief’

A+A voor Accountancy & Advies, DrontenArjen de Ruyter, A+A voor Accountancy & Advies

Basisschool de Regenboog uit Hoogeveen heeft haar entree aangepakt. Het was een wat donkere ruimte waar geen prettige sfeer hing. Zij hebben gekozen voor een nieuw plafond met foto LED panelen. De verlichting van de LED panelen heeft de entree veranderd in een heerlijk lichte entree, waar het beeld van een blauwe hemel aangevuld wordt met ballonnen en bomen. De sfeer is nu veranderd van een donkere entree naar een open en gastvrije ruimte waar vrolijkheid de boventoon voert. Kinderen, leerkrachten en ouders voelen zich prettiger als ze nu de school binnenlopen.

De sfeer is definitief veranderd, iedereen voelt zich gastvrij ontvangen in deze mooie entree’

PricoH, basisschool de Regenboog, HoogenveenBet Nijmeijer, pcbs De Regenboog